Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)


Güncelleme: 01.01.2019

Tanımlar:

İşbu Aydınlatma Metninde geçen;

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Aydınlatma Metni

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi;
Özel Nitelikli Kişisel Veri: Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verileri,
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK): 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,
Veri İşleyen: Veri Sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,
Veri Sorumlusu: Kişisel Verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.

Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak Veri Sorumlusu sıfatıyla, sizi KVKK kapsamındaki aydınlatma yükümlülüğümüz çerçevesinde, veri sorumlusunun kimliği, işlenen kişisel veri örnekleri, kişisel verilerin işlenme amaçları, kişisel verilerin saklanma süresi, kişisel verilerinizin üçüncü kişilere ve/veya yurtdışına aktarımı, kişisel verilerinizin toplanma yöntemleri ve hukuki sebepleri ve KVKK kapsamında size tanınan haklara ilişkin olarak bilgilendirmek istiyoruz.

1. Veri Sorumlusunun Kimliği

KVKK uyarınca muhatap Veri Sorumlusu: İstanbul Ticaret Sicili nezdinde 121076
sicil numarası ile kayıtlı, 0494001564300017 Mersis numaralı, şirket merkezi Halkalı Merkez Mah. Dereboyu Cad. Çalışkan Sok. No: 10 Küçükçekmece/İstanbul 34303 adresinde bulunan Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’dir.

2. Hangi Kişisel Verilerinizi İşlemekteyiz?

İşlediğimiz Kişisel Verilerinize örnek olarak:

Tarafınızca Sağlanan Kişisel Veriler:

Ad-soyad, doğum tarihi, T.C. Kimlik numarası, telefon numarası, e-posta adresi, adres, şirketinize ait tüm ödeme bilgileriniz, kredi kartı bilgileriniz ve tarafımıza her türlü iletişim aracı ve/veya fiziki olarak iletilen fotoğraf, video kayıtları ve sair kanallar üzerinden herhangi bir şekilde tarafımızla paylaştığınız diğer her türlü Kişisel Verilerinizdir.
Otomatik Yollarla Toplanan Kişisel Veriler: Otomatik arama makineleri, görüntü ve ses kaydı cihazları, Çerezler vasıtasıyla veya diğer vasıtalarla otomatik şekilde toplanan Kişisel Verilerinizdir.

Diğer Kaynaklardan Alınan Kişisel Veriler: Sosyal medya araçları, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz ve diğer üçüncü kişilerin, daha önce vermiş olduğunuz izninize dayalı olarak tarafımızla paylaştığı güncellenmiş teslimat ve adres bilgileri; hesap bilgileri, satın alma, sayfa görüntüleme bilgileri; aranan terim ve arama sonuçları gibi bilgiler, ödenmiş listelemeler (Sponsorlu Bağlantılar gibi) gibi Kişisel Verilerinizdir

3. Kişisel Veri Saklama Süresi

Kişisel Verileriniz, KVKK başta olmak üzere Kişisel Verilerin korunmasına ilişkin mevzuata ve diğer mevzuatta zorunlu kılınan sürelere uygun şekilde her halükârda ve mevzuatta bir süre öngörülmemiş ise kişisel veri işleme amacının gerektirdiği süre kadar muhafaza edilir. Tutulan veriler verinin işlenmesini gerektiren sebepler sona erdikten sonra silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

4. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Kişisel Verileriniz kural olarak açık rızanıza istinaden tarafımızca işlenmektedir. Lakin KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak Madde 5.2 ve Madde 6.3 kapsamındaki kanuni yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ve temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermeksizin, meşru menfaatlerimizin korunması amacıyla ve alenileştirdiğiniz kişisel veriler bakımından açık rızanız olmaksızın da işlenebilmektedir. Bu kapsamda yukarıdaki durumların mevcut olması halinde İnternet Siteleri üzerinden sipariş edilen veya satın alınan ürün ve hizmetlerin tarafınıza sağlanması, bu kapsamda gerekli durumlarda iletişime geçilmesi, Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den ve/veya www.kamasan.com sitesi üzerinden alım-satım işleminin yapılabilmesi, kredi kartı sipariş formu ile ödeme alınması, POS kullanımı, iade işlemleri, nakliye hizmetleri, elektronik ticaret kapsamında mesafeli satım sözleşmesinin kurulması, ürün yahut hizmet satışı, tedariki, teslimi, soru ve şikayetlerinizin alınması, size cevap verilebilmesi, gerektiğinde olası bir uyuşmazlıkta bunların kullanılması, maliyet azaltılması, kaynakların verimli kullanımı, çağrı merkezi hizmet kalitesinin gözlemlenmesi gibi meşru menfaatlerimizi korumak amacıyla Kişisel Verilerinizi işlemekteyiz. Ayrıca katıldığınız yarışmalar ve Sosyal Medya kanalları gibi vasıtalarla sizin alenileştirdiğiniz Kişisel Verilerinizi de ayrıca bir daha rızanız aranmaksızın KVKK kapsamında izin verilen ölçüde işleyebilmekteyiz.

Kişisel verileriniz işbu tam Aydınlatma Metnin’de belirtilen amaçlar dahilinde KVKK Madde 5.1 ve Madde 6.2 kapsamında açık rızanızın alınması şartı ile işlenebilmektedir. Bu açık rızaya istinaden internet reklamcılığı, targeting, retargeting, çapraz satış, kampanya, fırsat ve ürün/hizmet reklamları gibi size özel ürün ve hizmetlere yönelik fırsatların sunulması amacıyla işlenmesi, bu amaçla Çerez kullanılması, tercihlerinizi ve son satın almalarınızı göz önünde bulundurarak ticari tekliflerde bulunulması; internet sitelerimizden nasıl haberdar olduğunuzu belirlemek, tekil kullanıcı kaydı üzerinden anonim olmayan trafik istatistikleri oluşturmak, İnternet Sitelerini ziyaretinizi daha keyifli hale getirip internet sitelerinin kullanımını ve işlevselliğinin arttırılması, internet sitelerini ziyaretiniz esnasında sizi tanımak ve beklentilerinize ve ilgi alanlarınıza uygun hale getirilmiş içerik ve kişiselleştirilmiş tarama imkanı sağlanması amacıyla işlenmesi, bu amaçla Çerez kullanılması ayrıca Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait web sitesi ile Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait merkez ve/veya fabrika dahil tüm satış alanlarına yapmış olduğunuz ziyaretiniz esnasında daha önceki kayıtlarınıza göre kullanım alışkanlıklarınızın takibinin yapılması ve size özel ürünlerin sunulması; satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak başta sizlere özel reklam, kampanya, avantajlar ve diğer faydaların sunulması ve sair pazarlama ve CRM çalışmalarının yürütülmesi amacıyla işlenmesi, bu amaçla çerez kullanılması; yeni ürün ve hizmet modellerinin oluşturulması amacıyla işlenmesi, bu amaçla çerez kullanılması; elektronik ticari iletilerin (kampanya, newsletter, müşteri memnuniyet anketleri, ürün ve hizmet reklamları gibi) gönderimi kurumsal iletişim ve bu kapsamda sair etkinlik ve davetlerin düzenlenmesi ve bunlar hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla işlenebilmektedir.

5. Kişisel Verilerinizin Üçüncü Kişilere ve/veya Yurtdışına Aktarılması

Kişisel Verileriniz yukarıda KVKK Madde 5.2 ve Madde 6.3 kapsamında belirlenen amaçların varlığı halinde açık rızanız aranmaksızın yahut Aydınlatma Metninde yer alan amaçlarla KVKK Madde 5.1 ve Madde 6.3 kapsamında açık rızanıza istinaden yurtiçinde ve yurtdışında bulunan depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği (sunucu, hosting, program, bulut bilişim), güvenlik, çağrı merkezi, satış, pazarlama gibi alanlarda destek aldığımız üçüncü kişilere, işbirliği yapılan ve/veya hizmet alınan grup şirketlerine, iş ortaklarına, tedarikçi firmalar, bankalar, finans kuruluşları, hukuk, vergi, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık vb. alanlarda destek alınan danışmanlık firmalarına, satış, pazarlama, Targeting, re-targeting ve Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin faaliyetleri ile ilgili sair alanlarda destek veren üçüncü kişilere (e-posta gönderimi, kampanya oluşturulması amacı ile reklam firmaları, CRM desteği veren firmalar ve benzeri) ile kurum ve kuruluşlara aktarılabilir, işlem sürecinde bu üçüncü kişiler tarafından gerekli değerlendirmenin yapılması amacıyla sınırlı ölçüde işlenebilir ve devir halinde devralan taraf varlıklarla birlikte bu varlıklara bağlı değerler olan Kişisel Verilerinizi kendisi veri sorumlusu olacak şekilde işlemeye devam edebilir.

6. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından; başvuru formları, web siteleri üyelik ve iletişim formları, web siteleri e-bülten kayıt formları, çerezler, iş başvuru formları gibi kanallarla; ilgili internet siteleri ve farklı hukuki sebeplere dayanarak Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin faaliyetlerini sürdürebilmesi için KVKK ve ilgili sair mevzuat tarafından öngörülen esas ve usuller doğrultusunda işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da toplanabilmekte, işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

a. Çerezler (Cookies)

İnternet sitemizden daha iyi şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi artırabilmek amacıyla Cookie kullanıyoruz. Cookie kullanılmasını istemiyorsanız tarayıcınızın ilgili ayarlarından Cookie’leri devre dışı bırakabilir, silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak böyle bir işlemin internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini belirtmek isteriz. Cookie ayarlarınızı tarayıcınızdan değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız.

“KAMASAN” markası olarak anılan ancak bunlarla sınırlı olmayan ve zaman zaman işbu Aydınlatma Metni kapsamında güncellenecek KAMASAN Markasına ilişkin ve kişisel verilerin işlendiği internet sitelerimiz başta olmak üzere Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yönetilen sair internet sitelerimiz ve sair uygulamalarımız ve Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait diğer tüm çevrim içi mecralar üzerinden veya İnternet Sitelerinde cihazlarınızla iletişim sağlayan ve aşağıda belirlenen şekilde üçüncü kişilere ait çerezler (“Çerez”) kanalıyla:

  • Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kurulan veya faaliyette bulunan ve KAMASAN Markası adı altında yönetilen tüm satış ve pazarlama ağı kanalıyla, satış ve pazarlama kapsamında,
  • Çeşitli sosyal medya kanalları üzerinde Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.ve KAMASAN Markası adına işletilen sosyal medya hesapları kanalıyla,
  • E-posta adreslerimiz üzerinden yürütülen yazışmalar, Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.ve KAMASAN Markasına yönelik sair amaçlarla gönderilen kısa mesajlar veya multi medya mesajları dahil sair iletişim yöntemleri ile her türlü iletişim araçları kanalıyla,
  • Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. hizmet verdiği yahut hizmet aldığı grup şirketleri, iş ortakları, üretici firmalar veya hizmet/ürün tedarik ettiği firmalar gibi üçüncü kişiler kanalıyla kişisel verileriniz işlenecektir.

    7. Kişisel Verilerinize Erişim ve KVKK Kapsamında Haklarınız

    KVKK Madde 11 uyarınca Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye başvurarak; Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, Kişisel Verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme, amaç, süre ve meşruiyet prensipleri dahilinde değerlendirilmek üzere kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini isteme, Kişisel Verilerinizin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi durumunda aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması halinde bu sonuca itiraz etme, Kişisel Verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi ve bu sebeple zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz. Bu kapsamda, yukarıdaki haklarınıza ilişkin talebinizi “info@kamasan.com” e-posta adresimize güvenli elektronik imzalı olarak veya kimliğinizi tespit edici belgeler ile ıslak imzalı bir dilekçe ile elden teslim edebilir ya da noter aracılığıyla gönderebilirsiniz.

    Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş., talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Taleplerin Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından sonuçlandırılmasına ilişkin ayrıca bir maliyet doğması halinde kişisel verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücretler Kamasan Kalıp Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından talep edilebilir.

    Başvurunuzun açık, anlaşılır bir şekilde ve kimlik ile adres bilgilerini tespit edici belgeleri de ekleyerek yazılı ve ıslak imzalı olarak elden, postayla ya da noter kanalıyla Halkalı Merkez Mah. Dereboyu Cad. Çalışkan Sok. No:10 Küçükçekmece/İSTANBUL 34303 adresine ulaştırmanız gerekmektedir.

 

© 2019 KAMASAN A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Yasal Uyarı